İlk önce yazıma bu işin en başından ele alarak başlamak istiyorum. Birkaç arkadaşım sormuştu google'a site nasıl eklenir diye o yüzden ben oradan itibaren başlamak hem de onların sorularına buradan bir yanıt vermek istiyorum.
Google'a Sitemi Ne zaman eklemeliyim:Google' a sitenizi açtığınız gibi eklemeyin ilk önce sitenizin tasarımını tamamen oluşturun ardından sitenizle alakalı sitelerden link alın ve ODP (Open Directory Project) 'lerin ilgili bölümlerine sitelerinizi ekleyin ayrıca mynet yahoo ve msn'ede siteleriniz ekleyin. Bu işlemler tamamlandıktan sonra
http://www.google.com/addurl.html bu adresten sitenizi google'a gönderebilirsiniz.
Bundan sonraki adım sitenize sitemap eklemektir.
http://forum.pr5toplist.com/site-map-nasil-olusturulmaktadir-t20.0.htmlTasarımım ve İçeriğim Nasıl Olmalı?Google'un sitemizdeki sayfaları görebilmesi için sitemap gerekli olduğunu söylemiştik. Yapacağımız bir sayfaya en az bir yerden link gitmesi o sayfanın siteden kopuk olmadığını, arama motorlarınında o sayfayı okumasını kolaylaştıracaktır.
XML olarak yaptığınız site haritasının bir benzerini sitenizin içerisine de eklemeyi unutmayın. Burada dikkat etmeniz gereken husus bunu yaparken 100 link üzerine çıkmamanızdır. Aksi durumda spam olarak algılanacaktır. Tabii ki bir site yapıyorsak 100 linki haliyle geçecektir. Bu durumda yapmanız gereken bir link içine birden fazla link koymak.
İçeriğinizi oluşturduktan sonra içeriğin özetini belirtin. Böylelikle ziyaretçi niye bu sayfada olduğunun yanıtı daha rahat görebilecektir.
MetaTaglar Google tarafından çok değerlendirilmeye alınmasa da siteyle alakası olmayan meta-taglar sizin başınızı fazlasıyla ağrıtabilir.
Kullanıcılarınız hangi kelimeyle siteye girmesini istiyorsanız o kelimeye yönelik yazılar yazın. Örneğin; Beşiktaş kelimesinde yükselmek istiyorsanız beşiktaşla ilgili yazılar, resimler v.s. ekleyin ya da link değişimi yapacaksanız Beşiktaş olarak yapın
Önemli bağlantıları resim yerine yazı olarak tercih edin çünkü robotlar resimlerin üzerinde ki yazıyı okuyamazlar. Resim bağlantıları kullanacaksanız mutlaka Alt etiketinizi ekleyin, ayrıca title etiketi google da çok büyük önem taşımaktadır. Title'ın konuyla alakalı olması sizi üst sıralara taşıyacaktır. Mümkün olduğunca bağlantılarınızı kontrol edin. Kırık link bulundurmayın.
"index.php?" işaretli sayfalar yerine daha anlamlı sayfalar yapmayı deneyin. Bunun adına google dostu linkte diye biliriz. Anlamlı sayfalar oluşturduğunuzda google aranan kelimelerde sayfayı üst sıralara getirmektedir. ayrıca oluşturacağınız sayfaların uzantısının html olmasında da yarar var.
Bir sayfadaki bağlantı toplamı 100' ün üstünde olmasın. Böyle olması durumunda google sayfayı spam olarak nitelendirebiliyor.